Bio

Bio

Bart Meyer baande zich een weg naar deze wereld op 23 Augustus 1980 en werd geboren in het Zeeuwse plaatsje Schore. Op zijn vierde jaar verhuisde hij met zijn ouders, oudere broer en jongere zusje naar Wemeldinge, een groter dorp 10 km verderop.

Op 19-jarige leeftijd schreef hij zich in bij verschillende modellenbureaus, dit met succes. Na een paar foto-opdrachten werd hij genomineerd als “Mister Holland”, wat hij uiteindelijk ook is geworden en waardoor hij vervolgens in Duitsland moest strijden met de andere misters van de wereld.

Na zijn studie in Montpellier (Zuid-Frankrijk) 2001, keerde hij terug naar Nederland. Na de draad weer te hebben opgepakt in het modellenleven werd hij vrijwel direct weer genomineerd als 1 van de 7 Nederlanders voor de Mister-Benelux verkiezingen die werden gehouden in Sedan, Noord-Frankrijk. Tijdens deze verkiezingen mocht hij zichzelf meten met de knapste mannen van de Benelux. Hij werd 4e en liet 22 genomineerden achter zich.

Bart Meyer als kind
Bart Meyer

Regelmatig werd hij al benaderd voor televisie-acteer opdrachten. De interesse voor televisie en film had inmiddels ook de overhand genomen en zodoende besloot hij om Wemeldinge (Zeeland) te verlaten en te verhuizen naar Haarlem, om zo dichter bij Amsterdam te zitten om daar een acteeropleiding te volgen.

Al snel werd hij aangenomen op de theateropleiding in Amsterdam. Hier volgde hij de eerste twee jaar, waarna hij de overstap maakte naar de toneel- en televisie-opleiding, ook in Amsterdam. Na het afronden van deze opleiding in 2007 werkt hij als acteur.

Bart is een graag geziene acteur en speelt uiteenlopende rollen in diverse televisie- en filmproductie.

Bart is ambitieus, levenslustig, houdt van zijn werk en laat dat graag zien. Hij is zeer gedreven, iets wat volgens hem absoluut nodig is om je doel te bereiken.